Wild Lapland

Wild Lapland

Wild Lapland är familjär naturguidning när den är som bäst. Alla i företaget brinner för att ta med sig gäster ut i naturen. På vintern erbjuds hundspannsturer och snöskovandringar. På sommaren går turerna på vatten i kajaker, i skogen på vandringar eller som besök i slädhundskenneln.
När hösten kommer med svalare luft står slädhundarna redo att ta med gäster på turer i vagn.

 

Morgan är en stor snöälskare.

Minus 15 är den perfekta temperaturen om ni frågar honom. Han har även drabbats av Polarhundssjukan….
”Polarhundsjukan börjar med att du skaffar en slädhund. Sen en till, och en till, och en till och till slut har du tappat räkningen. Vanligtvis brukar folk kanske stanna upp och tänka till lite när bilen är full med hundar och det faktiskt inte får plats fler. Men jag köpte en större bil och ett släp...” 

Utgångspunkten för Wild Lapland är den lilla byn Ruskträsk intill Vindelälven, fyra mil norr om Lycksele. Ruskträsk har sisådär 50 invånare.
en förort till Ruskträsk, ett hus, 6 kilometer ut i skogen, har Wild Lapland sin bas.

Mycket kretsar kring Morgan som har en bakgrund som jakt- och fiskeguide samt som militärsjukvårdare med särskilt fokus på kallt väder. Wild Lapland består även av 28 Alaskan Huskys, både tikar och hanar, valpar och pensionärer.

Företaget är uppbyggt på aktiviteter som gör ingen eller nästan ingen påverkan på naturen. Under varje tur berättar Morgan om skogshistoria, samisk historia, slädhundens historia, nutid och dåtid. 

 

Läs en intervju med företaget här>>

Kriterier

Fiske
Hundspann
Kajak/Kanot

Information om företaget

Namn
Wild Lapland
Adress
Karlsborg 1
92191 Lycksele
Telefon
+46 (0)73 914 04 72
E-post
info@wildlapland.se
Hemsida
wildlapland.se