White Trail Adventures Kiruna

Att känna kylan, vara omringad av fjäll och åka hundsläde över de vita vidderna i Lappland är den stora passionen för Daniela Hohn och Jan Borinski. Den ledde till att de övergav sitt hemland Tyskland och bosatte sig i Kiruna för nästan tjugo år sen.

– Både Jan och jag hade sökt oss till ett ”work and travel”-arrangemang och hamnade i samma hundspann-företag i Sorsele. Jag hade tagit ett år ledigt från mina studier i tyska och idrott för att göra något annat, berättar Daniela.

–Det var så vi träffades.

Efter att ha åkt tillbaka till Tyskland och slutfört studierna bestämde sig Daniela för att återvända. Hon och Jan sökte sig längre upp i Sverige, mot Kiruna, där det fanns större och fler hundspannföretag. 

–Vi var anställda som guider och älskade varje dag av vårt arbete, säger Daniela. 

–Livet med hundarna, naturen och gästerna blev vårt drömliv.

Daniela berättar att de några år senare fick möjlighet att köpa några egna hundar, en bit mark och ett hus. 

–Det var aldrig vår tanke att vi skulle bli egenföretagare. Vi ville bara behålla vårt drömjobb. Men nu när vi hade hundarna så var det bara att prova. 

Idag har White Trail Adventures över sjuttio hundar, ett gästhus med plats för 20, några säsongsanställda och jobbar ständigt med att förbättra sina upplevelser. De erbjuder allt från en dags- och flerdagsturer till turer på tio dagar upp till Treriksröset med lugna, tysta hundspann. Gästen får lära sig göra upp eld, hur man klär sig i trettio minusgrader och njuta av det nordiska ljuset. De erbjuder också turer med mer fartfyllda snömobiler. Daniela och Jan stormtrivs med naturen, sina hundar, guider och gäster i Kiruna. De har definitivt inga planer på att återvända till Tyskland. 

Läs mer >>

Information om företaget

Namn
White Trail Adventures Kiruna
Adress
Kauppinen 163
981 92 Kiruna
Telefon
+46 730 469 304
E-post
info@whitetrailadventures.com
Hemsida
whitetrailadventures.com/