Sápmi Nature

Beläget i världsarvet Laponia ligger Sápmi Nature Camp som med sina tältkåtor lockar gäster från världens alla hörn att uppleva den samiska kulturen, livet och traditionerna paketerat i glamping-format.

Lennart Pittja, som driver verksamheten, och hans familj har bedrivit renskötsel i området sedan urminnes tider. Här finns varken el eller rinnande vatten men däremot eld, varma kläder samt ett annat, äldre och väldigt tillfredsställande sätt att leva på. För att få vatten till bastun krävs arbete – hacka hål i isen och ta upp vatten. En speciell upplevelse i det som är Europas sista naturliga område.

Som boende på Sápmi Nature tar gästerna del av viktiga inslag i den samiska kulturen, t.ex. skidåkningen, dess vikt för transporter och renskötseln i området. Med Lennart som guide får du gamla och nya historier om livet i Sápmi berättade vid elden utanför kåtan eller under tur i urskogar och på fjäll.

Nature´s Best grundprinciper är djupt rotade i Lennart då mycket sammanfaller med vad han fått lära sig i sin ungdom om hur man tar hand om natur, miljö och det lokala samhället.

Läs mer om Lennart och Sápmi Nature >>

Kriterier

Sápmi
Boende

Information om företaget

Namn
Sápmi Nature
Adress
Fjällnäsgränd 15c
98239 Gällivare
Telefon
+46706881577
E-post
info@sapminature.com
Hemsida
www.sapminature.com