dukat bord utomhus i skogen och en jurta

Nyrups Naturhotell & Robusta Äventyr

Nyrups Naturhotell och Robusta äventyr är två systerverksamheter som erbjuder naturnära genuina upplevelser där fokus  på gemenskap, eld, naturkänsla och att gästen inkluderas utgör själva grunden.

På naturhotellet njuter gästerna av bekväma sängar och vackra yllehyddor i skogen, lagar mat över öppen eld och upplever eld, ånga och värme i den unika badstugan.

Fokus är på mat- och vandringsupplevelser men för grupper ordnas också guidade turer, trädklättring, skogsbad, cykel- eller kanotupplevelser.

Robusta Äventyr tar med gästerna på råvarusafari. De lagar lunch eller middagar över öppen eld eller njuter av ett flyttbart utekök som dockas till vandring, paddling eller cykling för en oväntad trerätters middag. Robusta Äventyr utvecklar också flerdagars vandringar med guide.

När gästerna samskapar vid eldarna eller i lägret läggs grunden för en unik gemenskap. Upplevelserna ger en stark naturnärvaro och det är lätt att bli uppslukad i stunden när de lokala råvarorna omvandlas till ljuvliga rätter tillagade från grunden, eller när stjärnor, knaster av eldar och vindsus fyller sinnet.

Genom att erbjuda övernattning och flernätters-upplevelser läggs grunden för en stillhet och närvaro i nuet som gästerna tar med sig när de sedan byter till vardagens brus.

Syftet med både Robusta Äventyr och Nyrups Naturhotell är att vara en del av en hållbar samhällsutveckling genom att skapa upplevelser som ger en stark naturnärvaro och en insikt om att du som människa är en del av naturen och platsen du befinner dig på.

Redan från starten, 2012 respektive 2014, har verksamheterna utvecklats som ekoturism med syfte att bidra till hållbarhet på platsen och att inspirera gästerna till ett mer hållbart liv.

Bortsett från sängarna är nästan all utrustning som används loppisfynd, till exempel köksutrustningen. Sedan många år används en biogasbil för alla transporter.

Gästerna involveras i upplevelserna och den lokala förankringen är stark, exempelvis vad gäller råvaror, samarbeten och inköp.

Kriterier

Boende

Information om företaget

Namn
Nyrups Naturhotell & Robusta Äventyr
Adress
Ormanäs 36
243 91 Höör
Telefon
+46 (0)761 - 39 87 64
E-post
camilla@naturhotell.se
Hemsida
www.naturhotell.se