Nordic Discovery

Ann-Charlotte, Solvang Stagg

Ingenting blev sig likt efter den dagen då Mikael Nilsson steg in i Rosarios skoaffär i Perus huvudstad Lima. Affären var belägen några kvarter från den äventyrsresefirma där Mikael jobbade som Sydamerikachef. Idag finns Rosario i Nordic Discoverys affär och reception. Skorna är utbytta mot kanoter och kajaker, och en av världens största städer mot en by i Bergslagens vildmark.

Säg det som Mikael Nilsson inte har erfarenhet av. Efter utbildningen på Turistsportlinjen i Kiruna har han rest ett antal varv jorden runt, och stannat, levt och arbetat i olika länder längs vägen. På meritlistan står bland annat skidpatrullchef på Nya Zeeland, livräddare i Australien, skidlärare i Japan, engelskalärare i Taiwan, fotograf Hawaii och säkerhetsvakt i Hong Kong. I några år var han också äventyrsguide på långa resor i alla Latinamerikanska länder. Därefter följde några år som Sydamerikachef på G-Adventures Sydamerika-kontor i Lima.

Mikael är född och uppvuxen i Bergslagen och sedan 2003 är han tillbaka, i den lilla byn Kloten närmare bestämt, mittemellan Skinnskatteberg och Kopparberg. Mikael och Rosario driver tillsammans firman Nordic Discovery, och familjen har utökats med barnen Thor, Ahrn och Thula.

Kloten ligger i naturreservatet Malingsbo-Kloten som för ett företag som Nordic Discovery är en riktig guldgruva. Det är ett av landets älgtätaste områden och förutom fina paddelvatten finns här flera spännande vandringsleder och bra fiske.

Mikael och Rosario samarbetar med flera lokala entreprenörer och strävar efter att tillsammans göra bygden stark och livskraftig. Ett exempel är en restaurang mitt ute i skogen – som man paddlar till. Kockarna som anlitas vet att använda råvaror från skogen och brasan sprakar välkomnande när gästerna kommer.

Nordic Discovery arbetar aktivt med att skapa biotoper som gynnar öring och flodpärlmussla i Håltjärnsbäcken.

Kriterier

Kajak/Kanot
Viltskådning
Boende
Vandring
Cykling

Information om företaget

Namn
Nordic Discovery
Adress
Handelsbobacken 2. Kloten
714 91 KOPPARBERG
Telefon
+46 (0)730 - 35 00 75
E-post
info@nordicdiscovery.se
Hemsida
www.nordicdiscovery.se