Kajak & Uteliv

Mattias Frodin

En stor passion för Roslagens skärgård och ett genuint intresse av att visa andra denna underbara plats, ligger till grund för Astrid Landgren Pattersons företag Kajak & Uteliv. Det här är arrangören som gör kajakpaddling tillgänglig och åtråvärd för alla.

Oavsett om man väljer en kurs eller en temapaddling, ingår alltid en kunnig färdledare som dessutom är utbildad kajakinstruktör. Maten på färden lagas av lokala råvaror som traktens rökta fisk och närproducerade grönsaker. Det geografiska utgångsläget är helt enkelt perfekt; i hjärtat av Roslagen och Stockholms norra skärgård. Rådmansö är en halvö och bussen går nästan ända fram till Gräddö som är en gammal skärgårdsby, i gränslandet mellan lummig innerskärgård och den karga ytterskärgården. Hemmahamnen på Gräddö är ett utmärkt ställe att sjösätta kajaker.

Kajak & Uteliv ställer tuffa miljökrav på sina underleverantörer och stödjer Naturskyddsföreningens arbete. Med hjälp av observanta guider är det inte ovanligt att man får se just havsörn på turerna. Roslagens skärgård med 13 000 öar hyser härliga paddelvatten för både nybörjare och mer erfarna paddlare. Den unika naturen i området skyddas i naturreservat och öarna och kobbarna rymmer en rik historia. Skärgårdslandskapet här ändras ständigt och man gör ständigt nya upptäckter.

Fram till hösten 2008 drevs och ägdes Kajak & Uteliv av Ylva Ringhagen, som redan 2005 valde att kvalitetsmärka sina kajakturer med Naturens Bästa. Därefter tog Astrid Landgren Patterson över verksamheten, som hon fortsätter att bedriva i samma anda och i samklang med Roslagens unika natur- och kulturvärden.

Kriterier

Kajak/Kanot

Information om företaget

Namn
Kajak & Uteliv
Adress
Gräddö Brygga
760 15 NORRTÄLJE
Telefon
+46 (0)176 - 403 15
E-post
info@kajak-uteliv.com
Hemsida
www.kajak-uteliv.com