Jössgården

Jössgården

Familjära Jössgården är en småskalig oas som ger en genuin upplevelse av livet på gården. Här bjuder värdparet Helene och Torbjörn Forsberg tillsammans med djuren in till naturnära boende, lokal mat och upplevelser i den rofyllda omgivningen. 

Gården ligger i byn Sjulsmark, mellan Piteå och Luleå i Norrbotten, i området Swedish Lapland.

Jössgården har anor från 1500-talet, nuvarande byggnader är från början av 1826.

Med respekt för historia och miljö har byggnaderna renoverats varsamt, och med återbruk för att behålla känslan av en äkta Norrbottensgård.

Restaurangen, gårdens hjärta, ligger i den omsorgsfullt renoverade stenladugården. Här lagas maten på lokala råvaror i säsong. Det erbjuds också olika lärande upplevelser som matlagningskurser, skogens vilda skafferi och dryckesprovningar, konferenser, bröllop, kalas samt ett stämningsfullt julbord i juletid.

Gästboende erbjuds året runt i gårdens två sviter. Sommartid erbjuds också övernattning i gårdens mysiga bagarstuga. Bad och bastu är en perfekt avslutning på en dag med upplevelser, med möjlighet att njuta i den vedeldade bastun och bad i utomhusjacuzzin.

I samarbete med andra entreprenörer som också brinner för djur, natur och kultur erbjuds olika aktiviteter under året, till exempel skogsbad, slädhundsturer, matlagningskurser och turer med gårdens egna hästar. Dessutom går Solanderleden, en 22 mil lång vandringsleden längs Norrbottenskusten, endast några kilometer från Jössgården.

Helene och Torbjörn har genom åren prisats för sitt arbete inom det lokala näringslivet. 2023 fick de också Grand Travel Award Ekoturismpriset.

Kriterier

Boende

Information om företaget

Namn
Jössgården
Adress
Norrsidvägen 49
945 93 Sjulsmark
Telefon
+46 (0)70 - 38 58 714
E-post
helene@jossgarden.se
Hemsida
jossgarden.se