Granö Beckasin AB

Bea Holmberg

Granö Beckasin är turistföretaget som startade som ett sätt att rädda kvar byskolan, och som fortfarande har som främsta syfte att hålla bygden levande. Sedan starten har Granö – en liten by vid Umeälvens strand – både vuxit och blivit grogrund för flera andra småföretag inom besöksnäringen.

Den som besöker Granö Beckasin möter ett starkt och äkta värdskap. Naturens enkelhet och skönhet är helt central. Detta blir extra tydligt i de Fågelnästen i trädtopparna som är anläggningens mest populära rum, och det inbjudande glashus man återvunnit från Umeås kulturhuvudstadsår.

Granö Beckasin erbjuder även en lång rad aktiviteter året om, alltid med utgångspunkt i naturen. Hundspann, guidade turer i skogen, Norrskenssafari, timmerflottsfärder och längdturer på lokaltillverkade skidor är bara några.

Besökarna kommer från hela världen. Restaurangen, KRAV-märkt och med stark förankring till de lokala smakerna och säsongerna, hyllas även av konferensgäster och de som bor i närområdet.

Granö Beckasin arbetar med hållbarhet i alla led av verksamheten och vill att varje gäst ska känna sig delaktig i att göra skillnad.

Kriterier

Boende
Kultur

Information om företaget

Namn
Granö Beckasin AB
Adress
Västanå 15
922 95 GRANÖ
Telefon
+46 (0)933 - 410 00
E-post
info@granobeckasin.com
Hemsida
www.granobeckasin.com