Auktsjaur country house byggnad i vinterskrud

Auktsjaur Country House

Sommar som vinter välkomnas gäster till en naturnära boendeupplevelse på Auktsjaur Country House, mysigt omgiven av skogen, som brukats av byns invånare i decennier tillbaka, och höga naturvärden.

Besök en gammal tjärdal och reflektera över historiens vingslag eller sitt ner vid kallkällan och smaka på friskt, rent vatten. Åk ut på Auktsjaursjön på den rymliga bastuflotten, titta på fågellivet och meta samtidigt efter stor abborre. Sensommaren inbjuder naturligtvis även till bär - och svampplockning. Här börjar också vackra Åbyälvens flöde där du kan sitta ner vid en grillplats och laga en enkel middag i kvällssolens värme.

Auktsjaur ligger drygt två mil utanför Arvidsjaur mitt i det norrländska inlandet, i Lappland.

Hit välkomnas gäster vintertid för att njuta av stillheten med pimpelfiske, hundsläde, älgsafari eller snöskovandring, under sommaren är vandring och fiske populärt.

Auktsjaur Country House ligger inom kort gångavstånd från Inlandsbanan och Auktsjaur station.

Boendet erbjuder det lilla extra, varje rum har en bekväm svensktillverkad säng av högsta kvalitet. Det finns också en relaxavdelning med bastu och en uppvärmd badtunna utomhus, tillgänglig både sommar och vinter. Två glampingtält i skogen gör det möjligt att komma enkelheten och naturen ännu närmare.

Företaget drivs av Per Ågren. Hans drivkraft kommer från en längtan efter det lokala, personliga och hållbara. Hans mormor har vuxit upp på platsen och boendet är en hyllning till henne och många andra kvinnor som levde det lantliga, enkla och sunda livet.

I samverkan med Auktsjaurs byaförening arbetar Per med att restaurera gamla vandringsleder till kulturplatser och utvecklar aktiviteter på vandringslederna som är av stor lokal och historisk betydelse utifrån ett natur- och kulturvärde.

Per brinner för lokalsamhället för att utveckla verksamheten utifrån ekoturismens grunder.

” Vad vi gör som människor och vad vi gör som företag påverkar platsen och vardagen vi alla lever i. Därför tar vi ansvar att alltid arbeta för en ekonomisk, social och miljömässig påverkan som ska hjälpa. Lokalsamhällets engagemang och samarbeten med lokala besöksnäringsföretag är viktigt”, säger han.

Kriterier

Boende

Information om företaget

Namn
Auktsjaur Country House
Adress
Auktsjaur 103
933 91 Arvidsjaur
Telefon
+46 (0)72 - 298 37 22
E-post
info@auktsjaurcountryhouse.se
Hemsida
auktsjaurcountryhouse.se/sv