Klättra i Bohuslän

Upplevelsebolaget

Solid granit och vackra, tydliga linjer gör Bohuslän till ett område för klättring av världsklass. De rena, hårda klipporna bjuder på fina klätterupplevelser i alla svårighetsgrader. Följ med till de bästa ställena och smaka på något som kan bli ett livslångt kärleksförhållande.

Du är nyfiken på klättring, men innan du bestämmer dig för att gå en kurs vill du prova hur det är, och se om du gillar det?

När du går i närkamp med bohusgraniten kommer du upptäcka att du klarar mycket mer än du tror. Under säkra former får du klättra och lära dig om klättringens grundprinciper.
Hos Upplevelsebolaget finns allt från enkla nybörjarkurser till svårforcerade utmaningar för de vrålstarka. Den klassiska bohusgraniten lyser magiskt röd i kvällsljuset och det salta vattnet kluckar mot hällen vid foten av klippan.

Ett mysigare ställe än Kleven blir svårt att hitta om man vill lära sig klättra. Här väntar rolig klättring av varierande svårighetsgrad, en fin granithäll för fikarasten och det salta badet bara en kanonkula bort. Kleven är helt enkelt den klassiska bilden av Bohuslän när det är som bäst.

Ett annat alternativ är Lill-knipen, en klippa som ligger tjugo minuter och hundra höjdmeters anmarsch upp i skogen i Bohusläns grönlummiga inland. Från fikaplatsen vid foten breder ett grönt landskap ut sig, med skogar, hagar, ängar och sjöar. Kanske möter ett rådjur på vägen upp, kanske cirklar en ormvråk ovanför grantopparna?

Mer om klättring hos Upplevelsebolaget