Rösjöstugorna

Rösjöstugorna & EcoAdventure

Utan ljusförorening, inga ljudföroreningar, med ren luft och rent vatten i kombination med den enkla livsstilen får du som besökare ett minne som skiljer sig mycket från mångas vardag.

Rösjöstugorna är en liten stugby mitt uppe på kalfjället i Fulufjällets Nationalpark, i nordvästra Dalarna.

Stugbyn har 40 bäddar fördelade i olika stora stugor, ett par fantastiskt belägna glampingtält och en liten ekocamping. Där driver Tommy Lönnebacke och Sandra Johansson även guideföretaget EcoAdventure.

Stugorna är enkla, utan rinnande vatten och värme. Att vara där tar dig bakåt i tiden, till det enkla livet där du hämtar dricksvatten i bäcken, värmer stugan med den klassiska kaminen. När det är dags att fräscha upp sig tar man ett dopp i den friska bäcken eller bokar den populära bastun.

Upplev äventyret vid Sveriges mäktigaste vattenfall, Njupeskär, med sina imponerande 93 meter i fallhöjd. Men det är inte bara vattenfallet som gör Fulufjället speciellt. Här finner du även världens äldsta träd, Old Tjikko, som har överlevt i 9 550 år.

EcoAdventure erbjuder vandringsturer för små grupper både sommar och vinter.

Fulufjället har landets sydligaste population av fjällröding som också är en av anledningarna till att besöka kalfjället.

De guidade turerna sker i området utanför det stora besöksområdet i nationalparken.

Maten som erbjuds i samband med turerna är självklart närproducerad och ekologisk. I ekoturismens anda vill Tommy och Sandra verkligen stötta de små fantastiska kulinariska företagen i närområdet.

De strävar hela tiden att utveckla samarbeten med andra företag för att försöka skapa arbetstillfällen där, långt ut på landsbygden. Ambitionen är att så mycket som möjligt skall inhandlas lokalt. Dessutom produceras egen el via sol- och vindkraft.

Mitt i den skyddade och unika naturen utlovas lärorika och spännande upplevelser i riktigt vild och till stora delar orörd natur.

Kriterier

Boende
Fiske
Kajak/Kanot

Information om företaget

Namn
Rösjöstugorna & EcoAdventure
Adress
Rösjöstugorna Fulufjället
790 90 Särna
Telefon
+46 (0)70 - 09 29 210
E-post
tommy@rosjostugorna.se
Hemsida
rosjostugorna.se/