Rajamaa

Rajamaa

Rajamaa, gränsland på svenska, ligger mitt på gränsen mellan Sverige och Finland och mitt på gränsen mellan tre kulturer, svensk, finsk och samisk. Här, bland djupa skogar och forsande älvar, har Kaisu och Lars Malmström med familj drivit Rajamaa i över 30 år. En naturnära anläggning med trivsamma stugor, camping och en restaurang med hjärtligt, hemlagad mat.

I Tornedalen, på en ö mitt i Muonio älv, ligger byn Muonionalusta. Här bor bara sju personer, och två av dem är Kaisu och Lars som hälsar dig välkommen till deras natursköna och undangömda Rajamaa. De har fem lite mindre tvåbädds-stugor på 25 kvm och fem större fyrbädds-stugor på 46 kvm med två separata sovrum och ett större rum för umgänge. Alla stugor har WC/dusch och ett eget litet kök. Möjligheten att bada bastu finns. Det finns även en nybyggd vildmarkslodge med tio sovplatser inom en dagsturs avstånd.

Älven som rinner förbi ön heter Muonio och förenar Sverige med Finland. Den märks tydligt av under somrarna på Rajamaa och på vintern när vattnet fryser lägger sig isen som ett täcke runt ön, men om man kollar riktigt noga kan man ändå ana älven där under den tjocka isen.

Oavsett vilken årstid så finns det en uppsjö olika aktiviteter att testa på i den orörda naturen runt stugknuten. Under sommarsäsongen som tar fart i mitten av juni bjuds det på en mängd olika aktiviteter som vandring, kanot, mountain bike men framförallt fiske. Det erbjuds också speciella familjeveckor. När de sista vandringsgästerna reser hem i slutet av september tar familjen Malmström och deras guider en liten paus för att sedan öppna upp dörrarna igen i slutet av oktober. Fram till att vintersäsongen drar igång vid jul väljer många längdåknings- och skidskyttelandslag och klubbar att komma till Rajamaa, år efter år, för att träna i Muonio. Vintersäsongen fortsätter hela vägen till slutet av april, då tar personalen en paus innan sommarsäsongen rullar igång igen i juni.

Hit kan du komma för fisket, vandringen, skidåkningen eller bara för att komma bort och ut i den tysta och stillsamma naturen. Oavsett vad så välkomnar Kaisu och Lars dig till att uppleva vackra Tornedalen och dess unika kulturer.

Finska är det språk som talas i första hand bland personalen och i byn men många talar flera olika språk. Lars talar till exempel finska, svenska, engelska, franska och tyska.

 

Information om företaget

Namn
Rajamaa
Adress
Muonionalusta 25
984 95 Muodoslompolo
Telefon
+46 (0)978 - 43040
E-post
info@rajamaa.com
Hemsida
www.rajamaa.com