slädhundar på fjäll

Outdoor-Ticket

'Outdoor-Ticket

Naturen och kulturen ligger Matthias och Barblina varmt om hjärtat. Med en stor passion för det i kombination med slädhundar driver de Outdoor-Ticket. Det är litet familjeföretag med basen en bit utanför Sorsele som ligger nära Vindelfjällens Naturreservat, i Vindelälven-Juhttátahkka biosfärområde och är en del från Sápmi.

Med glädje och omsorg erbjuder de naturnära resor med hållbarhet i fokus. Det är viktigt för dem som ett kvalitetsmärkt ekoturismföretag att ha ett nära samarbete med andra småföretag i byn, att berätta för gästerna om den samiska kulturen samt att inkludera miljöhänsyn i gästupplevelsen.

Under vintertid erbjuds privatpersoner olika långa slädhundsturer och gästerna kör en egen släde, på dags- eller flerdagsturer.

En veckotur kan kompletteras med samisk kulturdag med besök hos en samisk familj, deras renar och en samisk måltid med specialiteter från regionen. Eller så kan man välja att vara ute hela veckan med hundar och släde och upptäcka den magiska vintern i Vindelfjällens naturreservat. Det är Sveriges största naturreservat och ett av de största skyddade områdena i Europa. Kungsleden, en av världens mest kända vandringsleder, går genom reservatet.

Under sommarmånaderna förvandlas Sorsele till ett fiske- och vandringsparadis och på hösten kommer den färgglada och smakrika årstiden med svamp och många olika bär. Utforska och lär dig mer om flugfiske tillsammans Outdoor-Ticket.

På gården finns två fina gästhus som bas för gästernas vistelse. Husen håller hög standard och har ett unikt läge direkt vid kanten av Vindelälven. Där finns också tillgång till en vedeldad bastu, en grillkåta och en fin grillplats utomhus.

Välkommen till Outdoor-Ticket och njut av naturens magi!

Kriterier

Boende
Hundspann
Fiske

Information om företaget

Namn
Outdoor-Ticket
Adress
Idbäckheden 10
924 94 Sorsele
Telefon
+46 (0) 70 - 314 88 18
E-post
info@outdoor-ticket.com
Hemsida
www.outdoor-ticket.com/sv