Lasätter gård

Lasätter gård

Det är med Monikas och Carls personliga värdskap, som besökaren bjuds in till Sörmlands natur. Lasätter gård är inte långt borta, men samtidigt avskilt med naturligt lugn och tystnad. Fyra årstider bjuder på många skilda upplevelser som skidturer, svamphelger, vårvandringar och somriga familjeäventyr. Helt enkelt en trivsam utgångspunkt för upptäcktsfärder runt husknuten, äventyrsupplevelser på granngården eller en exklusiv sälsafari.

Där Kolmårdens djupa skogar möter Sörmlands öppna jordbruksbygder ligger Lasätter gård. Naturligt avskilt, men ändå nära till mycket. En timme söder om Stockholm och med Skavsta flygplats i närområdet. I öster ligger Nyköping och Oxelösunds skärgård och åt andra hållet Kolmårdens djurpark. I söder lockar Nävekvarn och Bråvikens blå vatten. En bra plats för familjer som söker naturliga sommaräventyr, kompisgäng som vill avsluta ett par dagars vandring efter Sörmlandsleden eller för mindre konferenser som värdesätter personliga möten, och ett trivsamt lite udda boende.

Här har värdparet Monika och Carl Crafoord, med lång egen erfarenhet av konferenser och friluftsliv, skapat en plats för personliga möten i stora och praktiskt inredda lokaler. I markplan ett härligt stort kök gjort för gemensam matlagning eller lite finare middagar. Ovanför bjuds det på bastu, generösa duschar och ett gemensamt boende med tolv individuella sovalkover runt en gemensam samlingslokal. Allt fräscht, modernt och elegant, därtill anpassat till kretslopptänk och källsortering, och respektfullt inhyst i en ombyggd rödmålad rymlig lada med vita fönsterkarmar. Idealiskt för konferensgrupper som vill komma tillsammans under annorlunda former, eller för barnfamiljer som vill kombinera upptäcktsfärder i sörmländsk natur med besök på Kolmårdens djurpark.

Utanför den röda ladan finns dessutom mycket mer att utforska. Dagsvandringar på Sörmlandsleden, lugna cykelturer på slingriga småvägar, ett besök på granngården Palstorps Hage med äventyrsbanor för barn, en gemensam svamphelg eller en sälsafari från Oxelösund. I gårdens närområde finns dessutom en egen naturstig, en uppskattad tältkåta med möjlighet till utomhusmåltider, betade hästhagar, en gammal smedja och egna fläderodlingar i större skala.

Fläderblommor och bär som Monika och Carl i småskalig livsmedelsproduktion förädlar till saft, marmelad och kolsyrad dryck. Prisbelönade produkter som sedan säljs vidare i närområdet, men även till Svenska Kocklandslaget och välkända svenska chokladtillverkare.

Kriterier

Boende

Information om företaget

Namn
Lasätter gård
Adress
Lasätter 2
611 95 NYKÖPING
Telefon
+46 (0)707 - 25 30 80
E-post
info@lasatter.se
Hemsida
www.lasatter.se