Camp Ripan

Jonas Sundberg

Familjeföretaget Camp Ripan sätter en ära i gott värdskap, komfort, god mat, dryck, aktiviteter och upplevelser. Lika högt värderas kunskapen om och den gedigna förmågan att berätta om Kiruna med omnejd. Kiruna är ju en försvenskning av det samiska ordet giron som betyder just ripa.

När man sätter nyckeln i dörren till Camp Ripan, är det nästan som att komma hem. Alla rum är en egen stuga och har en egen entré. Både ute- och innemiljön är skapad med stor omsorg där design, färger och materialval har tydlig koppling till Kirunatrakten. Den som söker en udda upplevelse kan istället för hög hotellstandard välja att bo i en isigloo där man sover gott på flera lager renskinn.

Camp Ripan ligger i centrala Kiruna med den stora gruvan och den väldiga naturen bara ett stenkast bort. Det är en perfekt bas för upplevelser i Kiruna med omnejd. Man bor bekvämt och väljer själv om man vill laga sin egen mat eller gå till dukat bord i gourmetrestaurangen.

Närområdets tre ”kulturer” är något som genomsyrar hela verksamheten på Camp Ripan. Hit hör rallarkulturen, Tornedalskulturen och den samiska kulturen. Att använda sig av traktens kompetens för att erbjuda lokal prägel och lokal kunskap är en medveten strategi, och kvalitet snarare än kvantitet är ledord. I Camp Ripans kök förädlas regionens smakliga råvaror till delikata anrättningar. I vinkällaren lagras de viner som kommer bäst till sin rätt med aromerna på menyn. Som gäst väntar en minnesvärd smakresa i det norrländska skafferiet.

 

Kriterier

Boende

Information om företaget

Namn
Camp Ripan
Adress
Campingvägen 5
981 35 KIRUNA
Telefon
+46 (0)980 - 630 00
E-post
info@ripan.se
Hemsida
www.campripan.se